Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.simbeton.ro

INAINTE DE A UTILIZA SITE-UL www.simbeton.ro , VA RUGAM SA CITITI CU ATENTIE ACESTE PRECIZARI. ELE REGLEMENTEAZA UTILIZAREA DE CATRE DUMNEAVOASTRA A SITE-ULUI SI A TUTUROR MATERIALELOR INFORMATIVE DIN ACESTA.

1. Prezentul site care se acceseaza la adresa web www.simbeton.ro prezinta produsele si serviciile companiei Simbeton, certificari, cariere si date de contact.

2. Prin utilizarea acestui site, sunteti de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale acestuia, detaliate in aceasta sectiune. Accesul si utilizarea acestui site sunt supuse urmatoarelor conditii de utilizare si tuturor legilor si regulamentelor aplicabile. Accesand si utilizand acest site, acceptati, fara limitari, aceste conditii .Daca nu sunteti de acord sau nu acceptati, fara limitari Termenii si conditiile de utilizare ale acestui site, va rugam sa parasiti acest site.

3. Drepturile asupra materialelor publicate pe www.simbeton.ro apartin companiei Simbeton SRL. Denumirea “Simbeton” este marca inregistrata si apartine societatii Simbeton SRL.

4. Continutul acestui site este proprietatea Simbeton si nu se poate distribui, modifica, transmite, refolosi, republica, multiplica sau folosi fara acceptul scris al Simbeton.

5. Simbeton isi pastreaza toate drepturile de a intrerupe partial sau in totalitate punerea la dispozitie a website-ului www.simbeton.ro . Avand in vedere proprietatile sistemelor de computere si internet, Simbeton nu isi poate asuma nici o raspundere pentru disponibilitatea neintrerupta a website-ului www.simbeton.ro .

6. Intreg continutul acestui site poate fi modificat si va este oferit „ca atare“ fara a se oferi nici o garantie de nici un fel, fie aceasta expresa sau implicita. Simbeton îşi rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau şterge în orice moment porţiuni ale conţinutului site-ului. De asemenea, Simbeton îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul conținutul site-ului.

7. Reguli de utilizare a site-ului:

Puteti folosi site-ul si continutul acestuia exclusiv in scopuri legale. Nu veti putea folosi site-ul si/ sau continutul acestuia:

 • in orice alt mod, altul decat scopul in care a fost permis accesul;
 • in orice mod care incalca orice lege sau regulament local, national sau international;
 • in orice mod care este ilegal sau fraudulos sau care are un scop sau efect ilegal sau fraudulos;in scopul transmiterii cu buna stiinta a oricaror date, trimiterii sau incarcarii oricaror materiale care contin virusi, programe spion (Trojan horses, worms, time-bombs, keystroke loggers, spyware, adware) sau orice alt fel de programe nocive sau coduri de computer similare, concepute pentru a afecta negativ functionarea programelor de calculator sau a hardware-ului.

De asemenea sunteti de acord :

a). sa nu utilizati Continutul site-ului pentru alte scopuri decat cel pe care accesul a fost acordat.

b). sa nu reproduceti, duplica, copia sau revinde oricare parte a Site-ului sau Continutului cu inalcarea dispozitiilor prezentului regulament.

c). sa nu accesati fara sa aveti autoritatea, sa nu interveniti, sa deteriorati sau sa distrugeti:

 • orice parte a Site-ului sau a Continutului;
 • orice echipament sau retea pe care Site-ul sau continutul este gazduit;
 • orice program de calculator folosit in punerea la dispozitie a Site-ului sau a Continutului; sau
 • orice echipament sau retea sau program de calculator detinut sau folosit de o terta parte.

Este interzisa utilizarea acestui site pentru a posta sau transmite orice fel de material ilegal, de amenintare, fals, inselator, abuziv, de hartuire, defaimator, vulgar, obscen, scandalos, incendiar, pornografic, profan sau orice alt material care ar putea constitui sau incuraja un comportament care ar putea fi considerat criminal sau care poate da nastere responsabilitatii civile sau penale ori poate fi considerata o incalcare a oricarei legi. Compania Simbeton va coopera deplin cu orice autoritati care aplica legea sau orice ordin judiciar care solicita sau ordona Companiei sa reveleze identitatea persoanelor care posteaza sau transmit astfel de informatii sau materiale; sunteti de acord in asa fel incat Compania, la alegerea sa, sa inceteze sau sa intrerupa utilizarea de catre dvs. a site-ului pentru nerespectarea Termenilor de Utilizare. In momentul suspendarii sau incetarii respective, dumneavoastra va angajati:
(a) sa incetati utilizarea site-ului si (b) sa distrugeti orice copii facute dupa orice parte a continutului sau. Nu veti considera compania Simbeton SRL raspunzatoare pentru daunele, costurile, raspunderile, cheltuielile (inclusiv costurile avocatilor) si sumele pentru intelegerile legate de orice proces, pretentie sau actiune depusa de catre un tert impotriva Companiei drept rezultat al (a) neglijentei, proastei reprezentari, erori sau omitere din partea dvs. sau (b) incalcarii din partea dvs. a Termenilor de Utilizare si a legilor sau regulamentelor de aplicare.

8. Exonerarea de raspundere
Utilizarea acestui site este in totalitate pe raspunderea dumneavoastra. Simbeton SRL nu este raspunzatoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natura, ce ar rezulta din sau in legatura cu utilizarea acestui site sau a continutului sau. Simbeton SRL nu-si asuma nici o responsabilitate si nu va fi raspunzatoare pentru nici o dauna sau virusi care ar putea sa va infecteze computerul sau alte dispozitive/bunuri in urma accesarii sau utilizarii acestui site sau descarcarii oricarui material, informatii, text, imagini video sau audio de pe acest site.

9. Virusi, Infractiuni de hacking si alte infractiuni
Este interzisa folosirea abuziva a site-ului prin introducerea cu buna stiinta de virusi, programe spion (Trojan horses, worms, time-bombs, keystroke loggers, spyware, adware) sau alte materiale daunatoare. Este interzis sa incercati sa obtineti accesul neautorizat la site, la serverul pe care este stocat site-ul sau pe orice alt server, computer sau baza de date conectat la site. Este interzis atacul site-ului prin intermediul unui atac „denial-of-service” sau „distributed denial-of service”. Prin incalcarea acestei clauze se va comite o infractiune, in temeiul Legii 161/2003 si a legii penale aplicabile. Simbeton va raporta orice astfel de incalcare catre autoritatile competente de aplicare a legii si va coopera cu aceste autoritati prin dezvaluirea identitatii dvs. In cazul unei astfel de incalcari, dreptul dvs. de a utiliza site-ul va inceta imediat.

10. Link-uri pe site-urile unei terte parti

Simbeton nu va fi facut raspunzator pentru orice pierderi sau daune cauzate de un atac denial-of-service, virusi sau alte materiale nocive tehnologic care pot infecta calculatorul dvs., programele de calculator, datele sau alte materiale de proprietate ca urmare a utilizarii de catre dumneavoastra a Site-ului sau a descarcarii de orice material postat pe Site sau pe orice site legat de acesta.

Site-ul www.simbeton.ro poate contine link-uri catre alte site-uri aflate in proprietatea sau operate de alte parti decit Simbeton S.R.L.. Astfel de link-uri va sunt furnizate pentru a le folosi numai daca veti dori acest lucru. Simbeton SRL nu controleaza si nu este raspunzatoare pentru continutul si conditiile de confidentialitate sau securitate si de functionalitatea acestor site-uri. Fara a se limita la cele mai sus mentionate, Simbeton S.R.L. isi declina, in mod special, orice raspundere daca aceste site-uri:
Incalca drepturile de proprietate intelectuala ale unei terte parti;

 • Sunt inexacte, incomplete sau contin informatii inselatoare;
 • Nu au caracter comercial sau nu raspund indeplinirii unui anumit scop;
 • Nu ofera o securitate adecvata;
 • Contin virusi sau alte elemente cu caracter distructiv; sau
 • Sunt licentioase sau calomnioase.

De asemenea, Simbeton S.R.L. nu autorizeaza continutul sau orice alte produse si servicii prevazute pe astfel de site-uri. Daca intrati printr-un link pe astfel de site-uri sau pe acest site, va asumati personal toate riscurile potentiale pe care o asemenea alegere o presupune, fara a exista in acest sens permisiunea Simbeton S.R.L.

11. UTILIZATI ACEST SITE PE PROPRIA RESPONSABILITATE. COMPANIA SIMBETON SRL NU ESTE RESPONSABILA PENTRU DAUNELE DIRECTE, INDIRECTE, PUNITIVE, INCIDENTALE, SPECIALE, LOGICE SAU ALTE DAUNE LEGATE DE UTILIZAREA ACESTUI SITE SAU A CONTINUTULUI INDIFERENT DACA SE REALIZEAZA PE BAZA UNUI CONTRACT, RESPONSABILITATE STRICTA SAU ALTA MODALITATE, CHIAR CU AVERTIZAREA PRIVIND POSIBILITATEA UNOR ASTFEL DE DAUNE

12. Acesti Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.simbeton.ro precum si utilizarea acestui site sunt guvernate de legile din Romania. Instantele competente din Romania vor avea jurisdictie exclusiva asupra oricaror si tuturor disputelor ce vor aparea din sau se vor referi la sau vor fi in legatura cu prevederile Termenilor si conditiilor de utilizare si/sau continutul site-ului sau in cazul disputelor in care acesti Termeni si conditii de utilizare si/sau acest site vor fi considerate fapte relevante pentru astfel de dispute.

13. Termenii si conditiile de utilizare a site-ului pot fi modificate in orice moment, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite în continuare “Utilizatori”.

14. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile pentru utilizarea site-ului, pentru a le putea consulta în orice moment.

15. Accesand si navigand pe acest site, utilizatorii accepta implicit, termenii si conditiile de utilizare ale acestuia.

16. Date cu caracter personal  si Protectia datelor 

Simbeton SRL, in calitate de operator de date cu caracter personal, recunoaşte şi respectă dreptul la viaţă intimă, familială şi privată, prelucrarea datelor cu caracter personal desfăşurându-se în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorii care au furnizat date cu caracter personal beneficiaza de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de opozitie a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei. Totodată, utilizatorul are dreptul de a se opune prelucrării datelor sale personale si de solicitare a ştergerii acestora. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Simbeton SRL.

Mai multe informatii legate de datele cu caracter personal prelucrate si protectia acestora puteti vedea in sectiunea: Protectia datelor cu caracter personal .

În cazul unor întrebări suplimentare, puteți  să luați legătura cu Responsabilul nostru pentru protecția datelor la datele de contact – Simbeton SRL, Romania, Municipiul Deva, sat Cristur, Soseaua Hunedoarei nr. 1-3.

Informatii despre cookie-urile utilizate de site-ul www.simbeton.ro

Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea “cookie”-urilor utilizate de site-ul www.simbeton.ro . De asemenea, sunt prezente si cateva linkuri utile legate de acest subiect.

Va rugam sa cititi cu atentie informatiile care urmeaza:
Acest website foloseste cookie-uri proprii cat si de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

Pe site-ul www.simbeton.ro  se folosesc urmatoarele tipuri de cookie-uri:

 • Cookie-uri proprii – first-party cookies
 • Cookie-uri ale tertilor – third-party cookies

“Cookie”-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

 • Personalizarea anumitor setari ale site-ului – retinerea preferintelor vizitatorilor si recunoasterea acestora la intoarcerea lor in site
 • Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face si mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori.
 • Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;
 • Imbunatatesc eficienta publicitatii online.

Cookie-urile tertilor intalnite pe acest website pot proveni de la urmatoarele entitati: Facebook.com, Google Analytics, Google.ro, Google.com, Doubleclik.net,  Google Adwords, Youtube, Linkedin.com etc.

Link-uri catre alte site-uri
Pe site-ul www.simbeton.ro sunt link-uri catre alte terte website-uri care nu sunt sub controlul nostru (exemplu : Youtube). In momentul in care aceste link-uri sunt accesate, utilizatorii se supun politicii website-ului respectiv. Va recomandam sa cititi termenii de utilizare si declaratiile de confidentialitate ale tuturor website-urilor terte inainte de a le folosi sau de a trimite date personale sau orice alte informatii pe sau prin intermediul acestor site-uri.

 1. Ce este un “cookie”?
 2. Care sunt avantajele cookie-urilor?
 3. Care este durata de viata a unui cookie?
 4. Ce sunt cookie-urile plasate de terti?
 5. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?
 6. Ce tip de informatii sunt accesate si stocate prin intermediul cookie-urilor?
 7. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
 8. Securitate si probleme legate de confidentialitate
 9. Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri
 10. Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies
 11. Cum pot opri cookie-urile?
 12. Linkuri utile

1. Ce este un “cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie” ) este un fisier de mici dimensiuni, format din numere si litere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza Internetul.

De retinut: Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (acesta nu contine: programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului). Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile pot fi impartite si clasificate in 2 categorii mari:

 1. Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului ( ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).
 2. Cookie-uri persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookie-uri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

2. Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor web-siteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

3. Care este durata de viata a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de web-servere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata ce utilizatorul a parasit website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (“cookie-uri permanente”). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

4. Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookie-uri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

5. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

                 1.Cookie-uri de performanta a site-ului

Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. Exemple: setarile volumului pentru video player, viteza de video streaming cu care este compatibil browserul.

                 2.Cookie-uri de analiza a vizitatorilor

De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, se va genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac. Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul (acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal).

                3.Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul – chiar si atunci cand sunteti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.

                4.Cookie-uri de inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe un anumit site, se genereaza un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele folosesc aceste cookie-uri pentru a arata contul cu care sunteti ingregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, permit asocierea unui comentariu pe care il postati pe site-ul respectiv cu username-ul dvs. Daca nu ati selectat “pastreaza-ma inregistrat”, acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul. Site-ul www.simbeton.ro nu foloseste in prezent astfel de cookie-uri, dar sunt mentionate aici pentru a va face cunoscuta existenta lor, in caz de folosire ulterioara si de catre site-ul nostru.

               5.Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri permit sa se afle  daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar. Aceste cookie-uri sunt folosite si pentru a targeta publicitatea online. Se pot folosi, de asemenea, cookie-uri apartinand unei terte parti, pentu o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre imbracaminte/haine, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre imbracaminte/haine. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre continutul vizualizat, nu despre utilizatori.

               6.Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Intrand pe facebook o mare parte din publicitatea pe care o gasiti pe acest site apartine tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cat de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeasi reclama. Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile tertelor parti pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targetata si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea dumneavoastra pe acest site.

                7.Alte cookie-uri ale tertelor parti

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii, sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site. De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dumneavoastra.

6. Ce tip de informatii sunt accesate si stocate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserver-ul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (de exemplu: securitatea online banking; pastrarea unui user logat in contul de webmail; setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi).

7. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dumneavoastra, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Mai jos puteti gasi exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 1. Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (de exemplu: prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.
 2. Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor, preferintele de limba (de exemplu: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
 3. Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – vreme, harti, categorii de stiri, sport, site-uri de entertainment si servicii de travel, servicii publice si guvernamentale.
 4. Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
 5. Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 6. Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).

8. Securitate si probleme legate de confidentialitate

Atentie: COOKIE-URILE NU SUNT VIRUSI!
Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte site-uri, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware. In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

9. Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

10. Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail si altele.

Mai jos va oferim cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookie-urilor:

 1. Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.
 2. Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
 3. Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browser-ului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookie-uri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
 4. Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browser-ul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.

Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookie-uri se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

11. Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau. Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browser-ului pentru mai multe detalii.

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro/

12. Linkuri utile

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

IAB Romania pune la dispozitie urmatorul site pentru a oferi mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Pentru mai multe detalii legate de probleme de confidentialitate, puteti accesa si urmatorul link:

http://www.dataprotection.ro/?page=Regulamentul_nr_679_2016

Intra in cont