Informatii utile/Noutati legislative

Ȋncepând cu 1 ianuarie 2014 au intrat în vigoare cele două normative care reglementează proiectarea structurilor din zidărie, respectiv “Cod de proiectare seismică – Partea I – Prevederi de proiectare pentru clădiri” indicativ P100-1/2013 şi “Cod de proiectare pentru structuri din zidărie” indicativ CR 6-2013. Dat fiind că precedentele normative datau din anul 2006, s-a considerat că este necesară revizuirea lor pentru a reflecta numeroasele modificări apărute odată cu implementarea legislaţiei în domeniu şi adaptarea proiectării la standardele europene adoptate în România.

Un element de noutate este reprezentat de detalierea cerinţelor pentru zidurile structurale, existând condiţii specifice în functie de zona seismică şi de regimul de înălţime al clădirii.

 

Informatii utile/Noutati legislative

 

Ȋn condiţiile noilor reglementări cuprinse în cele două coduri de proiectare, blocurile de zidărie din BCA MACON pot fi utilizate în realizarea zidurilor structurale începând de la clădiri cu un nivel (P) şi până la 5 niveluri (P+4), în funcţie de zona geografică şi tipul de BCA.

Informatii utile/Noutati legislative

Intra in cont